Jef Van gestel is acteur, regisseur en tekenaar. Hij is geboren en opgegroeid in Antwerpen en woont sinds 2021 in Amsterdam.

Het theaterwerk van Jef Van gestel is als een mentale speeltuin waar de kijker in zijn associatie vrij wordt gelaten. Zijn voor­stellingen hebben een speels karakter, zijn gevoelig, doorspekt met absurde humor en zoeken grenzen op. Vervreem­den­de poëzie en een ongetemde fantasie zijn ken­merkend voor zijn stijl. Vaak heeft zijn werk raak­vlakken met het dadaïsme, Antonin Artaud en heden­daagse beelden­de kunst. Inhoudelijk is hij gefascineerd door enerzijds de kwetsbare mens, de mens die naïef en kinder­lijk is en daardoor ontroert in zijn liefde en falen. En anderzijds de creatieve mens die op zoek is naar ultieme vrijheid en die zijn obscure kanten durft te onder­zoeken. Meestal vertrekkende van een concept creëert hij voorstellingen from scratch.

jef@jefvangestel.com

©Karolina Maruszak

In 2004 studeerde Jef af als theatermaker aan de Toneel­academie Maastricht. Hij maakte en speelde voorstellingen bij Het Huis van Bourgondië, fABULEUS, Hetveem theater, het RO Theater, LAB Utrecht, tg Max, td Maas, BRONKS, hetpaleis, de Kopergietery en Feikes Huis. Van 2005 tem 2022 was hij samen met Karolien Verlinden en Wannes Deneer artistiek leider van Tuning People. Vanaf 2023 is Jef freelance artiest met als thuisbasis Feikes Huis.

Voor zijn afstudeer­voorstelling Tuttefrut kreeg hij de Ton Lutz Prijs 2004 als meest veel­belo­vende regietalent. Leeghoofd (Tuning People) werd geselecteerd voor Het Theater­festival Vlaanderen 2014, Voetbal op Hoge Hakken (Kopergietery) won de VSCD mime-prijs 2015 en Kadrage (Tuning People en Feikes Huis) werd genomineerd voor de VSCD mime-prijs 2022.

Jef was betrokken als eindregisseur bij o.a. Nietes van Kim Karssen en Hendrik Kegels (BRONKS en Theater Artemis), Wat was en wat nu en Nesten van Anna Bentivegna, Zoë Demoustier & Ayrton Fraenk (fABULEUS), Wereldpies van Coup de Boule, Nader tot U van Lars Brinkman, Chit Chat van Karolien Verlinden en Charlotte Goessaert (Tuning People), Nietes van Kim Karssen en Hendrik Kegels (BRONKS en Theater Artemis). Als artistieke coach werkte hij mee aan Tuning People #1 en Klankkostuum van Tuning People, Worm en Ruis van Wannes Deneer, Volk Fragment 2 van Ballet Dommage, Wachten en andere Heldendaden van Het Kwartier. Voor Synchroon en De Waarheid van Karolien Verlinden deed hij dramaturgie. Hij gaf les op KASK (Gent), Conservatorium (Antwerpen) en HKU (Utrecht).

KVK 88662020

BTW NL004636823B06