Jef Van gestel is acteur, regisseur en beeldend kunstenaar. Hij is geboren en opgegroeid in Antwerpen en woont sinds 2021 in Amsterdam.

Het theaterwerk van Jef Van gestel is als een mentale speeltuin waar de kijker in zijn associatie vrij wordt gelaten. Zijn voor­stellingen zijn fysiek en beeldend, hebben een speels karakter, zijn gevoelig, doorspekt met absurde humor en zoeken grenzen op. Vervreem­den­de poëzie en een ongetemde fantasie zijn ken­merkend voor zijn stijl. Vaak heeft zijn werk raak­vlakken met het dadaïsme, Antonin Artaud en heden­daagse beelden­de kunst. Meestal vertrekkende van een thematisch concept of een vormidee creëert hij voorstellingen from scratch.

Het beeldend werk van Jef is kleurrijk, speels, intuïtief, illustratief en emotioneel.

Inhoudelijk is hij gefascineerd door enerzijds de kwetsbare mens, de mens die naïef en kinder­lijk is en daardoor ontroert in zijn liefde en falen. En anderzijds de creatieve mens die op zoek is naar ultieme vrijheid en die zijn obscure kanten durft te onder­zoeken.

jef@jefvangestel.com

©Karolina Maruszak

In 2004 studeerde Jef af als theatermaker aan de Toneel­academie Maastricht. Hij maakte en speelde voorstellingen bij Het Huis van Bourgondië, fABULEUS, Hetveem theater, het RO Theater, LAB Utrecht, tg Max, td Maas, DE MAAN, BRONKS, hetpaleis, de Kopergietery, Theater Stap, Theater Artemis en Feikes Huis. Van 2005 t.e.m. 2022 was hij samen met Karolien Verlinden en Wannes Deneer artistiek leider van Tuning People. Vanaf 2023 is Jef freelance artiest met als thuisbasis Feikes Huis.

Voor zijn afstudeer­voorstelling Tuttefrut kreeg hij de Ton Lutz Prijs 2004 als meest veel­belo­vende regietalent. Leeghoofd (Tuning People) werd geselecteerd voor Het Theater­festival Vlaanderen 2014, Voetbal op Hoge Hakken (Kopergietery) won de VSCD mime-prijs 2015 en Kadrage (Tuning People en Feikes Huis) werd genomineerd voor de VSCD mime-prijs 2022.

Jef was betrokken bij het ontwikkelen van de instagramcontent (het huis) van rap-artiest ELMER en regisseerde de show ELMERS. Hij deed de eindregie van o.a. Transit en It realy hurts when your head hits the concrete van DeRonde/Deroo, Nietes (winnaar zilveren krekel 2023 en genomineerd voor BNG-prijs) van Kim Karssen en Hendrik Kegels (BRONKS en Theater Artemis), Wat was en wat nu en Nesten van Anna Bentivegna, Zoë Demoustier & Ayrton Fraenk (fABULEUS), Wereldpies van Coup de Boule, Nader tot U van Lars Brinkman, Chit Chat van Karolien Verlinden en Charlotte Goesaert (Tuning People). Als artistieke coach werkte hij mee aan Tuning People #1 en Klankkostuum van Tuning People, Worm en Ruis van Wannes Deneer, Volk Fragment 2 van Ballet Dommage, Wachten en andere Heldendaden van Het Kwartier. Voor Synchroon en De Waarheid van Karolien Verlinden deed hij dramaturgie. Hij was gastdocent bij KASK (Gent), Conservatorium (Antwerpen), HKU (Utrecht) en de Mime Opleiding (Amsterdam).

Jef Van gestel / KVK 88662020 / BTW NL004636823B06

Stichting Jef Van gestel / KVK 90799666 / BTW NL865457189B01 / Beleidsplan / Standaardformulier publicatieplicht